Nog 0 dagen, 0 uren en 0 minuten tot 20 januari 2019...

fire up new quote!

Laatste Blog Entry

80 jaar en ouder: my ticket to fame!

Door: Frank Schröer, geplaatst op: 09-12-2015


Je kunt van volleybal zeggen wat je wilt, maar in die sport blijf je eeuwig jong.

Als je als 18-jarige de overstap maakt naar de senioren, dan blijf je senior tot je dood. Ik vind niets erger dan een veteranen, bejaarden of net-overleden-klasse. Een team waarin een 18-jarige en een 64-jarige zit, is een team. In de ranglijsten van de volleybalsport staan de leeftijdscategorieën niet vermeld. Hoe anders is dit met duursporten en –eigenlijk ook wel tot mijn verdriet- de survivalsport. In de uitslag tref je achter de namen van de overlevers die de 40 gepasseerd zijn het stigmatiserende 40+ aan. Mocht je de jaren veertig zijn gepasseerd dan krijg je zelfs een 50+ achter je naam bij het volbrengen van de run. Recentelijk zag ik in de lijsten zelfs al een 60+er. Weg met dat stigma! Of je nu 20 bent of 80 je loopt allemaal hetzelfde circuit of parcours en je levert allemaal dezelfde prestatie. Je moet je voorstellen als je als 40-plusser thuiskomt met een beker:

“Pap? Gewonnen? Wat vet!!”

“Jazeker, ik ben 1e veteraan!”

“1e veteraan, wat betekent dat?”

Dat ik 39ste ben geworden tussen de gewone mensen, maar dat ik de eerste man boven de 40 jaar ben die is gefinisht. Daar krijg je een beker voor.”

“Aw, minder chill, pa. Ik bedoel, ze geven dus een prijs aan iemand die 39ste is geworden? Deze shizzle ga ik niet op school vertellen hoor, ouwe. Lauwe crap.”

Afijn, afschaffen die handel is mijn aanbeveling. Geen aparte veteranenklassementen! Alhoewel… Hier kom ik in een spagaat. Ik hobbel redelijk talentloos door het survivalcircuit. Ik koppel eens hier en ik recreatierun es daar. Toen ik een paar jaar geleden begon met de survivalsport eindigde ik als sololoper in de middenmoot en als koppelaar in de top tien. Nooit een kans voor een 1e plaats. Zelfs niet in de recreatieklasse. Het enige wat mij op het podium kan brengen dus is...  ouder worden en overleven. Toen ik vorig jaar 50 werd, steeg ik acuut in de einduitslagen 50+. Over 10 jaar ben ik er dan bijna. Maar het zal –als ik nog adem- pas over een jaar of 30 gebeuren: Winnaar van de ’t Stokertje Survivalrun Westerbork 2046, categorie 80+: Frank Schröer. Extreem vette shizzle!!!

Privacy Statement