Nog 0 dagen, 0 uren en 0 minuten tot 20 januari 2019...

fire up new quote!

Laatste Blog Entry

Prioritijd

Door: Frank Schröer, geplaatst op: 24-11-2016


Prioritijd? Moet dat niet prioriteit zijn? Nee, het wordt u later wel duidelijk waarom.

Kijk, ik ben trots lid van Valtjemet Survivalrunners. De nog steeds groeiende survivalrunclub uit Westerbork. Zo’n 150 leden kent de vereniging inmiddels. Toen ik in 2013 bij de club wordt toegelaten, was het ledental 80. Een rekensom leert dat het ledenaantal van de club in 3 jaar tijd is verdubbeld. Dat aantal had nog groter kunnen zijn, maar de baancapaciteit laat dat niet toe. Hoewel wij een forse, fiere baan hebben, opgebouwd met bloed, zweet en tranen van de eigen leden (nou ja, doorgaans een klein clubje dezelfde getrouwen van die leden), is de capaciteit niet eindeloos. Mochten de 150 leden allemaal besluiten om te komen trainen, dan krijg je Bijenkorftoestanden. U herinnert zich wellicht de drie dwaze dagen van de Bijenkorf nog? Drie dagen waar er een slachting plaatsvond in de sjieke winkels. Waar keurige mevrouwen elkaar de hersens insloegen voor een Pradaschoentje met 30% korting. Ons verstandige bestuur wil dat voorkomen en heeft een ledenstop en kijkt per periode of er weer leden bij kunnen.

De praktijk is dat er nooit 150 leden tegelijk zijn. Oorzaak? Prioritijd! Als je weer eens met een lid meetraint die je een tijd niet hebt gezien is dat meestal de oorzaak. “Tja, ik ben een tijdje niet geweest, ik zou wel meer willen trainen, maar ik heb geen tijd.” Geen tijd? Geen tijd?? Geen prioriteit!! Iedereen heeft namelijk evenveel tijd. Er zitten 60 minuten in een uur, 24 uren in een dag en 7 dagen in een week. Voor de minister-president, de loodgieter en de scholier. Iedereen beslist zelf waar hij zijn prioriteiten legt. Vind je werk belangrijk, dan steek je daar de meeste tijd in. Mag je graag lezen, doe je dat toch lekker. Is je hobby naakt punniken op een marktplein in Saoedi Arabië? Be my guest. Is de sirtika dansen op een vulkaan in Noord-Limburg jouw ding, so be it. Maar loop niet te zeuren dat je geen tijd hebt om te sporten. Je hebt tijd! Alleen geen prioritijd. Even goede vrienden. Ieder maakt zijn keuzes. Maar loop dat dan niet elke keer als excuus op te voeren.

Zo dat lucht op. Teit om mijn sportschoenen aan te doen (haha natuurlijk niet. Teit voor een biertje, je kunt niet altijd sporten).

Privacy Statement