Nog 340 dagen, 22 uren en 37 minuten tot 24 januari 2021...

fire up new quote!

Laatste Blog Entry

Kappen nou!

Door: Frank Schröer, geplaatst op: 30-09-2018


Als inwoner van Westerbork en omgeving ben je gezegend met het groen om je heen. Zeg nou zelf, waar in Nederland vind je midden in het dorp genoeg bos om een geheel Survivalrunparcours doorheen te bouwen? Vanaf november begint de bouw van het parcours en zie je meteen plukjes survivalatleten door de bosjes huppelen om alvast illegaal de hindernissen te proberen.

Het is net als bij de TT na de race de moeite waard om je klapstoeltje naast de moeilijke hindernissen te zetten. Kijk je bij de TT op je stoeltje naar een stroom van duizenden motoren die na de race via de A28 huiswaarts keren, zo kijk je bij het survivalrunparours naar tientallen stoethaspels en echte atleten die zich door de hindernissen trainen. Uitgebreide discussies van mensen die de hindernissen van alle kanten bekijken en proberen, net zo lang tot ze de ideale weg hebben gevonden om er doorheen te komen.

Dit jaar zul je op zoek moeten gaan waar die hindernissen nu weer staan. Ze zijn verplaatst. Waarom? Nou heel simpel: om het bos levendig te houden, moet onderhoud worden gepleegd aan de bossen. Bomen moeten worden gekapt om ruimte te geven aan buurbomen en zieke bomen moeten worden verwijderd. Klinkt logisch toch? De gemeente-mannen waren nog niet weg of een social media storm stak op. De ambtenaren hadden wel heel erg huis gehouden. Wat heet, een kaalslag was het resultaat. Woestenij en ellende all over the place. Ik had het van een afstandje gevolgd, tot het mij na een survivaltraining duidelijk werd dat het voor mijn geliefde survivalrunsport ook grote gevolgen had. De hindernissen die in Westerbork staan, zijn uitgemeten op verschillende bomen in het bos. Daarmee hebben ze de juiste afstand en hoogte. En die bomen zijn weg! Gloeiende gloeiende. Jarenlang werk in één kap weg. Nu zijn de heren van Stichting Survivalrun Westbork niet voor een kleintje vervaard. Eelt op hun ziel en eelt op hun handen. Zij zullen er voor zorgen dat de twaalfde editie van ’t Stokertje survivalrun mooier wordt dan ooit, daar ben ik zeker van. Maar tegen de gemeente zou ik willen zeggen: onderhoud aan bos en bomen is noodzakelijk, maar nou kappen!

Privacy Statement